ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ
BRAZILIAN JIU-JITSU

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ

Βραζιλιάνικο μαχητικό άθλημα / πολεμική τέχνη, το οποίο εξειδικεύεται στην πάλη εδάφους.

ΙΣΤΟΡΙΑ

helio gracie

Η ιστορία του Bραζιλιάνικου Zίου Zίτσου (θα το ακούσετε περισσότερο έτσι παρά με τη –σωστότερη– ιαπωνική προφορά «τζουτζούτσου»), μπορεί να συνοψιστεί μέσα σε δύο λέξεις: «οικογένεια Γκρέισι». Οι Βραζιλιάνοι αδελφοί Κάρλος και Χέλιο Γκρέισι έγιναν, στις αρχές της δεκαετίας του 1920, μαθητές του Ιάπωνα Μιτσούο Μαέντα (μαθητής του ιδρυτή του Τζούντο, Τζίγκορο Κάνο), ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα τους για να διδάξει εκεί Τζούντο. Οι αδελφοί Γκρέισι τροποποίησαν τις τεχνικές του Τζούντο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις τεχνικές εδάφους και άρχισαν να δίνουν ελεύθερους αγώνες ώστε να εξελίξουν την τέχνη τους περισσότερο. Η σημαντική άνοδος του συστήματος έγινε στη δεκαετία του 1990, όταν ο Χόριον Γκρέισι, γιος του Χέλιο, μετανάστευσε στις Η.Π.Α. και καθιέρωσε τη διοργάνωση Απόλυτο Πρωτάθλημα Πάλης (Ultimate Fighting Championship –U.F.C.) στο οποίο αθλητές από διάφορα στιλ αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον για την επικράτηση του καλύτερου (αθλητή και στιλ). Εκεί διέπρεψε ο αδελφός του Χόριον, Χόις και τα ΜΜΕ έκαναν το Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου γνωστό σε όλον τον κόσμο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, το Βραζιλιάνικο Ζιου Ζίτσου δίνει έμφαση περισσότερο στις τεχνικές εδάφους και λιγότερο στις ανατροπές, σε αντίθεση με το Τζούντο. Επίσης, δίνει σημασία στην προπόνηση με ή χωρίς το παραδοσιακό ένδυμα και στην εξάσκηση για αγώνες Mixed Fight (MMA, Αγώνες χωρίς ή ελάχιστους όρους). Οι ασκούμενοι στο σύστημα, εκτός από την αγωνιστική προπόνηση, ασκούνται με βάση πραγματικές καταστάσεις τις οποίες είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν. Άλλωστε, ο πρωταρχικός σκοπός του δημιουργού ήταν η αυτοάμυνα.

FB IMG 1544049902511
FB IMG 1544049914817
IMG 532210117739856
bjj-001

kids video

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Αν η πάλη εδάφους σας και γενικότερα οι λαβές σας φαίνονται συναρπαστικά, είναι βέβαιο ότι το Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι ακριβώς αυτό που θέλετε. Το Βραζιλιάνικο Ζιου Ζίτσου για τον καθένα σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Για πολλούς ασκούμενους είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης ή ένα πολύ καλό και δυναμικό μαχητικό άθλημα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε καταστάσεις αληθινής αυτοάμυνας. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που έγινε γνωστό από τους ελεύθερους αγώνες (χωρίς όρους), πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί ασκούμενοι σε αυτό έχουν σαν προτεραιότητά τους τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις ή σε διοργανώσεις του Αθλητικού Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου. Βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό και αν το μόνο που θέλετε είναι να συμπληρώσετε τις γνώσεις σας με κάποιες πιο «ψαγμένες» τεχνικές εδάφους, το Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου δεν θα σας απογοητεύσει.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Στο τμήμα Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσoυ του Martial Way, ακολουθούνται τα διεθνή πρότυπα και οι μαθητές φορούν την ειδική λευκή, μπλέ, μαύρη ή άλλου χρώματος φόρμα τύπου Τζούντο (τζουντόγκι). Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε προπόνηση χωρίς φόρμα, με σκοπό τη συμμετοχή σε αγώνες «νο-γκι» πρέπει να φορούν σορτς ή παλαιστικό μαγιό.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

IMG 20191125 215313a  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΜΙΤΙΝΟΣ

  Ο Γεώργιος Δραμιτινός είναι αθλητής του brazilian jiu jitsu.


  Κατέχει τον βαθμό της καφε ζωνης (2 strip) απο τον Gabriel Marangoni.

  Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος πιστοποίησης πρώτων βοηθειών

  και διπλωματούχος της σχολής προπονητών Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ 

 Διακρίσεις και τίτλοι:

1st European no gi champion purple belts and 3rd at the open category
3rd European champion at brown belts
3rd Greece wrestling adults championship
1st newaza Greece championship
1st Greece national championship purple belts
1st Greece national no gi championship purple belts and 2 at the open
7th at European grappling UWW championship
1st Greece cadet wrestling national championship
Greece wrestling national team
Greece grappling national team